Fondera - aktiva för tryggare beslut...


 

Fondera är ett litet personligt företag som specialiserat sig som fondurvalsexpert och på generell rådgivning kring sparande i bland annat Kapital- och Pensionsförsäkringar och i exempelvis Investeringssparkonto (ISK) etc. 
 

 • Som oberoende rådgivare har vi inga egna produkter, eftersom vi anser att med det stora utbud av fonder som redan finns, kan vi leverera en riktigt bra avkastning.
 • Vårt fokus och vår specialkunskap ligger således i fonder. Vi har koll på förvaltare och vad de presterat, innehavets inriktning, historik och tendens vid olika scenarios.
 • Vi har varit verksamma som finansiella rådgivare sedan 1993.
 • Med relativ låg risk har vi som målsättning att leverera minst 8-12 % per år. Detta har vi lyckats med i princip varje år. Avkastningshistoriken under tiden 2005-2015 är 214 %.

 


 

Nyheter - Morningstar

 • Bättre tävla i högst avkastning

  17 januari 2019 17:09
  Alla borde få vara med i tävlingar som utser de bästa förvaltarna. Fondmarknaden har i år infört ett separat krav på framstående hållbarhet, vilket gör att deras tävling borde byta namn. Fast spararna vill nog hellre veta vilka fonder som har lyckats allra bäst med sin avkastning.…
 • Ökad spridning i Asien

  17 januari 2019 16:51
  Osäkerheten har ökat om den framtida ekonomiska utvecklingen i Indien och Kina, vilket sänkt värdet på aktiefonder som investerar där. Men det har bara gått ett halvår sedan toppen, medan ökning av pessimism brukar pågå längre.
 • Kaos i USA efter demokraternas valseger

  10 januari 2019 17:03
  USA-fonderna har backat brant det senaste kvartalet, men på 5 år är uppgången fortfarande i snitt 94 procent. Bara Indienfonder har varit bättre. Demokraternas valseger i representanthuset ökar nu risken för politiskt kaos.
 • Brasilien vinnare, Sverige på plats 50

  7 januari 2019 17:52
  Stigande USA-dollar bidrog till att de flesta aktiemarknader under 2018 utvecklades sämre än världsindex. Det främsta undantaget bland de stora aktiemarknaderna var Brasilien, medan Sverigeindex halkade efter för sjätte året i rad.